Torsdag den 15. april 2021 indgik RGS Nordic aftale med nedrivningsfirmaet Kingo om håndtering af beton fra nedrivningen af de 5 højhuse i Brøndby, som er Danmarkshistoriens største enkeltstående nedrivning til dato. 

Kontrakten blev underskrevet on site på byggepladsen af Afdelingsleder Nico Jørgensen fra Kingo og Key Account Sales Manager Rasmus Valstedgård fra RGS Nordic. Den samlede mængde RGS Nordic skal modtage estimeres til 50.000 ton. 

"Vi ser frem til et godt samarbejde på sagen der indebærer at RGS Nordic skal modtage og håndtere op mod 30.000 ton forurenet beton der skal til termisk behandling hos RGS Nordics samarbejdspartner i Holland. Derudover er der op mod. 20.000 ton ren beton der fordeler sig til at 80 % af beton knuses og benyttes som bæreunderlag under vejbyggeri, og 20% som konstruktionsbeton der benyttes som tilslag til ny beton i nye byggerier" 

Ved at genanvende 20% af konstruktionsbetonen, tabes ikke kvalitetssten i konstruktionsbeton fra byggeriets materialekredsløb, men kan med fuld sporbarhed bruges igen og igen. Det er cirkulær økonomi i praksis og godt på vej mod industriel skala.

Foto: fra Brøndby Kommunes hjemmeside

Læse mere om hvordan RGS Nordic genanvender beton i ny cirkulær beton her.

Kontakt vores kundeservice

Kundeservice øst
88 77 90 90 / cse@rgsnordic.com

Kundeservice vest
88 77 90 80 / csw@rgsnordic.com