I starten af august havde vi besøg af stedfortrædende borgmester for Teknik og Miljø, Karina Vestergård Madsen, vicedirektør Karsten Biering Nielsen og enhedschef Merete Kristoffersen. 

Under besøget havde vi fornøjelsen af at vise, hvordan vi på vores anlæg på Selinevej i København arbejder med at genanvende beton i fremstillingen af ny beton. På den måde forsvinder betonen ikke ud af kredsløbet men kan med fuld sporbarhed bruges igen og igen til glæde for vores miljø.

RGS Nordic og DK Beton har i samarbejde med Teknologisk Institut og med støtte fra Miljøstyrelsens MUDP-midler gennemført den første del af et treårigt udviklingsarbejde med det mål at fremstille og anvende tilslag af gammel beton i fremstilling af ny beton i en industriel proces. RGS Nordic leverer nu kontinuerligt betontilslag til DK Betons produktion. Perspektiverne i denne nye, industrielle proces med betonaffald er, at vi slipper for at bruge af naturens begrænsede ressourcer, grave store huller i landskabet og fragte råstofferne over lange afstande med unødigt udslip af CO2.

Det er bæredygtighed i praksis. 

Læs også: Der skal regeres på klimaeffekterne nu

 

 

Audhild Haugeberg

Marketing & Communication Manager

ahau@rgsnordic.com