Esbjerg Havn stod med en udfordring, da de danske myndigheder gav en frist på seks måneder til at fjerne 175.000 tons forurenet havnesediment.

Heldigvis lå løsningen lige i nærheden: RGS Nordic har et behandlingsanlæg i Esbjerg og stor erfaring med transport og behandling af forurenet bundfald. I tæt samarbejde med et lokalt rederi udviklede vi et forslag, der ville løse opgaven inden for den fastsatte tidsramme. 

Vi foreslog en metode, der gik ud på at stabilisere sedimentet fra havnen med cement, så det var lettere at håndtere. 

Det opgravede havnesediment blev lagt i bassiner på ca. 7.000 m2. Cement blev bredt ud over sedimentet og fræset ned, så det blev blandet sammen. Dagen efter blev der taget analyser af blandingen for at teste indholdet af forurening, hvorefter den blev kørt væk til slutdisponering.


Vi hjalp Esbjerg Havn med at bortskaffe

175.000

tons forurenet sediment

effektivt, sikkert og inden for tidsrammen


Udfordringen lå i den store mængde af sediment, som skulle håndteres og den hårfine balance med at finde den rette mængde cement, idet blandingen hverken måtte blive for stiv eller for blød.

Et godt tilbud til andre havne


Projektet i Esbjerg er et eksempel på, hvordan vi
hjælper havne med oprydning og håndtering af selv store mængder forurenet sediment. Vi har flere behandlingsanlæg langs kysterne, og vi kan derfor træde til med effektiv og rentabel bortskaffelse de fleste steder. 

Vi giver gerne et bud på en løsning af din specifikke udfordring. Kontakt os for et uforpligtende møde.

Vil du vide mere?

RGS Nordic er din partner, når det handler om at rense og genbruge Jordens ressourcer. Lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan vi kan gøre en forskel for din virksomhed.

88 77 90 00
eller skriv til info@rgsnordic.com