Vores ambition er, at vi kan dokumentere indholdet i alle typer råvarer, vi udleverer, inden 2024. Det er der både økonomisk gevinst og bedre kvalitet i. 

Forestil dig en sti, der er belagt med knuste sten blandet med knust beton og tegl. Det kan godt fungere. 

Forestil dig samme sti, hvor der også indgår plastikrester i blandingen. Det går ikke. 

Begge blandinger er inden for rammerne af, hvad der er lovligt at arbejde med. Men det siger sig selv, at der er stor forskel på, hvad de egner sig til, og hvad de kan bruges til. 

Derfor satte vi os for et par år siden for at dokumentere kvaliteten i de blandinger af knust beton og tegl, som vi leverer til vores kunder. 

De havde ikke efterspurgt det, og i starten undrede det dem en smule. Men med tiden voksede tilfredsheden, og det er der flere årsager til. 


Vigtigst er, at det i praksis har vist sig at være en stor fordel for kunderne at vide mere præcist, hvad de modtager.

Det har gjort det lettere for dem at vælge de rigtige materialer, og det har gjort det lettere for dem at få miljøgodkendelser, fordi de overfor myndighederne kan beskrive mere præcist, hvad de bruger.

Det har yderligere haft den afledte effekt, at vi - alene fordi vi ved mere om materialer og blandinger - kan sortere mere præcist og dermed levere i bedre kvalitet der, hvor det skaber værdi. 

Den tænkning ligger til grund for vores mål om inden 2024 at levere 100 procent deklareret indhold på alt udgående vand, jord og affald. Det skaber værdi, det skaber udvikling, og det skaber mere genanvendelse. 

Her kan du læse mere om vores bæredygtighedsrejse.

Ebbe Naamansen

Head of Group Sustainability